Cu ocazia Zilei Poliției Române, în data de 21 martie 2024, reprezentanți de la secția 4 Poliție, Municipiul Ploiești, subcomisar Mihalcea Florian, subinspector Tompi Mihai, agent principal Tâmplaru Bogdan și agent principal Vasile Laurențiu au susținut o activitate de orientare în carieră în fața elevilor liceului nostru.
Elevi de la clasele 9A, 10 C, 10 D, 11B, însoțiți de profesorii Vicol Vica, Vasilescu Simion Emilia, Contescu Mihaela, Buzea Genina, Velicu Roxana au aflat informații despre ceea ce înseamnă meseria de polițist, care sunt etapele și probele de înscriere la instituțiile de profil, precum și care sunt aceste instituții, cele mai aproape de Ploiesti fiind Academia de Poliție București și Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr, Câmpina.
Succes celor interesați de acest domeniu!
Pentru că ne-au dat viață,
Noi, toți, acum trăim.
Pentru că ne-au arătat cum,
Noi, toți, știm să iubim.
Și astăzi este despre ELE!
Mame, iubite, surori,
Pe toate vă iubim!
Un spectacol de suflet susținut de elevii liceului sub bagheta colegilor de la catedra de limba și literatura română.
La 28 februarie, an de an, este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile sau Ziua Apărării Civile, zi în care, în anul 1933, a luat fiinţă protecţia civilă în România, prin Decretul Regal nr. 468, care aprobă Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.
Prin expresia PROTECŢIA CIVILĂ se înţelege îndeplinirea tuturor sarcinilor umanitare destinate să protejeze populaţia civilă împotriva pericolelor, ostilităţilor sau a catastrofelor şi s-o ajute să depăşească efectele lor imediate, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acesteia (art. 61 din cuprinsul Convenţiilor de la Geneva din 2 august 1949 privind protecţia victimelor conflictelor armate).
La Liceul Tehnologic „1 MAI”, Municipiul Ploiești s-a desfășurat activitatea cu ocazia Zilei protecției civile, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, Detașamentul 2 de pompieri Ploiești.
Au fost informați și instruiți elevii și profesorii liceului cu privire la modul de acordare a primului ajutor și comportarea în situații de urgență, specifică diferitelor tipuri de risc.
Cei prezenți au conștientizat faptul că responsabilitatea cetățenilor este să se informeze cu privire la riscurile din zona unde locuiesc, să cunoască acțiunile pe care trebuie să le întreprindă după imediata producere a unui dezastru, atunci când autoritățile responsabile pot fi suprasolicitate de cereri urgente de ajutor, și să cunoască măsurile de prim ajutor.
Au participat toți elevii liceului și cadrele didactice, prezentarea fiind realizată de reprezentanți ai Detașamentului 2 de pompieri Ploiești, sub coordonarea plt.adj. Nițu Viorel.