PROMOVARE

ZIUA MESERIILOR 11 Martie

În data de 11.03.2024 s-a desfășurat activitatea de prezentare a parteneriatelor unitate de învățământ – agent economic ”Noi și partenerii noștri pe drumul spre succes” ce a constat în:
o Promovarea învățământului tehnic, profesional și dual în cadrul întâlnirii cu diriginții și elevii claselor a VIII-a din Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Municipiul Ploiești, în scopul orientării școlare și profesionale, în vederea alegerii unei calificări profesionale căutate pe piața muncii;
o Prezentarea unității de învățământ LICEUL TEHNOLOGIC “1 MAI”, Municipiul PLOIEŞTI, a ofertei noastre curriculare pentru anul școlar
2024-2025;
o Evidențierea exemplelor de bună practică în învățământul dual și a meseriilor de succes;
o Prezentarea parteneriatelor unității de învățământ profesional și tehnic cu agenți economici. Au fost alături de profesorii liceului nostru reprezentanți ai operatorului economic INSPET S. A.PLOIEȘTI, unul din partenerii noștri în învățământul dual.


………………………………………………………………………………………………………………………..

Meserii de nota 10 – targ de orientare in cariera

Palatul Culturii din Ploiești a găzduit în data de 20 aprilie 2023, “Meserii de nota 10”, un târg de orientare în carieră organizat de: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova, AJOFM Prahova, CCIPH, UPG Ploiești, Inspectoratul Școlar Prahova, Agenția pentru IMM, Patronatul IMM Prahova.

Evenimentul desfășurat în Sala Coloanelor a avut ca obiectiv principal aducerea în atenția tinerilor a meseriilor pentru care firmele prahovene au nevoie de angajați și sunt meserii de viitor, în prezent putând fi practicate în condiții moderne, cu ajutorul unor înalte tehnologii, pentru și în contextul unei economii verzi și sustenabile.

“Spre deosebire de alte manifestări de acest gen, evenimentul are ca element de noutate posibilitatea firmelor de a aduce în spațiul alocat exponate precum simulatoare, roboți, mici utilaje, aparate, machete care să ilustreze, într-o modalitate cât mai interesantă și atractivă, meseriile pentru care își doresc forță de muncă tânără, în viitorul apropiat”, au transmis organizatorii.


La evenimentul “Meserii de nota 10” liceul nostru a fost invitat să participe alături de alte câteva licee din județ, reprezentative pentru învățământul profesional dual, împreună cu agenți economici parteneri. Ne-au fost alături în această zi reprezentanții operatorului economic INSPET S.A. PLOIEȘTI care, alături de ceilalți parteneri în învățământul dual, susține școlarizarea elevilor ce se pregătesc în calificările profesionale considerate “de tradiție” pentru liceul nostru – Sudor și Lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic.


Standul nostru a adus în atenția vizitatorilor lucrări ale elevilor din învățământul profesional dual și de stat, care au demonstrat că „ARTA ESTE MUNCA AJUNSĂ LA LIBERTATE ȘI FERICIRE”, așa cum spunea Tudor Vianu. Produsele expuse au schimbat percepția de procedee de prelucrare tradiționale, ilustrând faptul că, dacă ești bun și practici o meserie cu pasiune, răbdare și dedicație, se poate ajunge la a crea opere de artă.

Deoarece și elevii noștri din învățământul liceal doresc să fie cu un pas înainte și să se perfecționeze în domeniul lor de pregătire, au fost prezenți Petre Gabriela și Diniță Robert, elevi în clasa a XI a, calificarea Tehnician proiectant CAD, care se pregătesc alături de colegii lor și partenerii noștri de la Universitatea de Petrol și Gaze pentru utilizarea celor mai noi instrumente de proiectare mecanică și simulare a produselor.

Mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea de a ne promova “Meseriile de nota 10” precum și tuturor colaboratorilor care ne sunt alături și ne susțin în formarea competențelor profesionale, asigurând împreună pregătirea de calitate a elevilor, necesară pentru exercitarea unei profesii în domeniul lor de pregătire, la standardele tehnologiei în continuă evoluție.

prof. Carmen Ignat

Publicitate
Setări confidențialitate

|


ACTIVITĂȚI DE PROMOVARE

În perioada 01.03-12.05.2023 la nivelul fiecărei unități de învățământ care are ofertă educațională pentru învățământul profesional, inclusiv dual, este prevăzută acțiunea ”Săptămâna Meseriilor”, conform OME 5439/2022.

În data de 7.03.2023 la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Municipiul Ploiești a avut loc activitatea de prezentare a parteneriatelor unitate de învățământ – agent economic ”Noi și partenerii noștri pe drumul spre succes”. Activitatea a constatat în:

• Promovarea învățământului tehnic, profesional și dual în cadrul întâlnirii cu diriginții și elevii claselor a VIII-a din Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Municipiul Ploiești în scopul orientării școlare și profesionale, în vederea alegerii unei calificări profesionale căutate pe piața muncii.

• Prezentarea unității noastre de învățământ, a ofertei curriculare pentru anul școlar 2023-2024.

• Evidențierea exemplelor de bună practică în învățământul dual și a meseriilor de succes,

• Prezentarea parteneriatelor unității de învățământ profesional și tehnic cu bani economici.

Au participat profesori discipline tehnice din Liceul Tehnologic “1 MAI”, Municipiul Ploiești, profesori diriginți și 54 elevi de clasa a VIII a din școala gimnazială.